husejernes.dk

Sådan finder du den perfekte lænestol i ILVA

Mens sofaen har en ubestridelig berettigelse i stuen, bliver lænestolen af og til overset på trods af sin komfortable pragt. En lænestol er ikke desto mindre et fantastisk sted til især afslapning, hyggelige stunder og samtaler. Lænestolen er det oplagte sted til en god kop kaffe eller te, gerne med en bog, en tv-serie eller en god ven i nærværet.

Se alle ILVAs lænestole her: https://ilva.dk/stuen/laenestole/c-211/

Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal investere i din nye, bløde yndlingsplads? Hvilke mærker og typer af lænestole skal du gå efter? Alt dette og meget mere får du svar på i denne mini lænestol-guide.

Vælg lænestol ud fra placering

En lænestol er ikke bare en lænestol. Hvis du køber en lænestol fra ILVA, vil du meget hurtigt opdage, at der findes utroligt mange forskellige typer af lænestole. Lænestolen er et interessant møbel grundet evnen til tilpasning i langt de fleste rum i hjemmet.

Mange forbinder automatisk en lænestol med stuen og sofaen, men stuen er ikke nødvendigvis lænestolens eneste optimale placering. Lænestolen rummer hyggelige muligheder både i køkkenet, børneværelset, entréen og gæsteværelset.

Vælg derfor altid din nye lænestol fra ILVA ud fra, hvor den skal placeres henne. Rummet vil typisk sætte begrænsninger for både størrelse, design og farver.

Find den rigtige lænestol

Når du har udvalgt dig placeringen til din nye lænestol, kan du begynde at gøre dig tanker om, hvad din lænestol egentlig skal kunne tilbyde dig i hverdagen. Hvordan forestiller du dig primært, at lænestolen kommer til at blive brugt? Hver model kan nemlig bidrage med noget helt unikt.

Du kan eksempelvis få lænestole med dreje- og vippefunktion og både indbygget og separat fodskammel. Alle dele har sine fordele, og derfor bør du overveje, hvilke funktioner der netop er vigtige for dig og din hverdag. I nedenstående får du nogle forslag til smukke lænestole fra ILVA, som måske kan give et lille fingerpeg om, hvilken lænestol der passer bedst til dig.

Se alle ILVAs lænestole her: https://ilva.dk/stuen/laenestole/c-211/

Lænestol med dreje- og vippefunktion

Lænestole med dreje- og vippefunktion giver utallige muligheder for god komfort. Denne type lænestol er til dig, der gerne vil kunne bruge din lænestol på flere forskellige måder. Dreje- og vippefunktionen vil i høj grad sørge for, at du både kan arbejde, strikke, nyde din kaffe, tage en eftermiddagslur, eller hvad du nu kan finde på.

Mange modeller har dog kun én af funktionerne, så det bør du altid være ekstra opmærksom på. For mange er begge funktioner heller ikke nødvendige.

FREJA

Hvis du ønsker både dreje- og vippefunktion inkluderet i din lænestol, kunne modellen FREJA fra ILVA være et godt valg. FREJA kommer i smukke, neutrale farver både i stof og læder, der passer ind i ethvert hjem.

Derudover har FREJA en ganske overkommelig pris, men kan også sagtens findes på tilbud i ny og næ. Freja fra ILVA findes desuden også med tilhørende fodskammel, og kan derfor købes med fodskammel til en favorabel pris.

Lænestol med (indbygget) fodskammel

En lænestol med indbygget eller separat fodskammel er et sikkert hit hos mange. Lige præcis denne type lænestol er en vaskeægte flyder, der helt sikkert vil finde sig godt til rette foran TV’et. Her kan du for alvor slappe af – men pas på, der er risiko for, at du falder i søvn i den om aftenen. Om fodskamlen skal være indbygget eller separat er ofte et æstetisk valg.

Du bør dog også overveje, om du vil spare plads i rummet ved at købe en lænestol med indbygget fodskammel. Modsat kan en separat fodskammel også bidrage til god hygge i et rum.

AIR

Hvis du er på udkig efter en lænestol fra ILVA med indbygget fodskammel, er modellen AIR et skønt valg for den kvalitetsbevidste køber. Vi befinder os her i den lidt dyrere ende, men til gengæld får du en lænestol i god kvalitet og med skønt design i ubehandlet eg og smukt læderbetræk.

LUCIA

Er du mere til den separate fodskammel vil du typisk også kunne finde et billigere alternativ. Her er det værd at tage et kig på LUCIA fra ILVA, der også kan give en hyggelig nordisk stemning med sine træmaterialer og kolde, fine farver.

Lænestol i klassisk design

Er du helt vild med designermøbler, kender du garanteret til både Ægget og Svanen. Her har vi at gøre med evige klassikere, som de færreste af os desværre har råd til. Du finder heller ikke disse stole hos ILVA. Til gengæld kan du sagtens finde lænestole fra ILVA, der designmæssigt minder om de dyre, velkendte lænestole.

Noget der minder om Ægget eller Svanen

Hos ILVA finder du fine alternativer til gode priser. Tag eksempelvis et kig på SPENCER og BAYVILLE, der virkelig er fund til prisen. BAYVILLE minder en del om Svanen, men er en gyngestol, der dog fungerer ganske fint som lænestol.

Den farverige lænestol

Hos ILVA finder du også skønne farverige lænestole. Farver begynder stille og roligt at bevæge sig ind i den nordiske stil, og det er med god grund. Farver er da fantastiske. ILVA har ikke de mest spraglede lænestole, men ILVA har alligevel et dejligt stort udvalg af smukke farver.

RIA

RIA er en smuk og virkelig æstetisk lænestol fra ILVA, der qua sin pris er et godt køb. Her får du hygge og lækkert design for alle pengene. Når det nu handler om farver, kan du få RIA både i sennepsgul og mosgrøn.

Skal jeg købe min lænestol online eller fysisk?

Som udgangspunkt er det blevet udpræget nemt at bestille møbler online. Men hvis din lænestol for alvor skal blive din nye bedsteven, er det naturligvis vigtigt, at du sidder godt i den. Her har vi alle forskellige præferencer, og du kan altså ikke vurdere dette ud fra billeder på websider.

Dog er du så heldig, at ILVA har gratis levering til kantsten over et vist beløb, så du ikke nødvendigvis skal tænke på leveringsomkostninger. Bestiller du online, kan du også gratis få leveret lænestolen til nærmeste bolighus eller til en GLS pakkeshop. Du kan også altid returnere din lænestol, hvis den ikke helt alligevel falder i din smag.

Find din nye lænestol på tilbud

Nogle lænestole er en lidt dyrere investering, og derfor kan du med stor fordel holde øje med gode tilbud. ILVA har ofte tilbud på mange møbler, så det er bare med at holde øje på hjemmesiden. ILVA plejer året rundt at have gode tilbud, men ILVA har som udgangspunkt tendens til at følge de store udsalg om sommeren og vinteren.

Desuden plejer medarbejderne i ILVA at være ganske flinke til at oplyse dig, hvis de ved, at et givent møbel snart vil blive sat ned i pris.

Se alle ILVAs lænestole her: https://ilva.dk/stuen/laenestole/c-211/

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Var disse forslag ikke lige din kop te? Helt i orden, der er heldigvis mange andre muligheder. Hos ILVA finder du et stort udvalg af lænestole, og de forrige anbefalinger er blot små udpluk. Du kan dog også sagtens finde en god lænestol hos andre bolighuse. Du kan eksempelvis tage et kig hos Daells Bolighus, BIVA, Illums Bolighus eller Bolia.

Valget af bolighus hænger tit også sammen med, hvor mange penge du er villig til at bruge på dit nye møbel. Mange af bolighusene har modeller, der ofte minder en del om hinanden. Her har kvalitet typisk noget at sige, og i det tilfælde må du gøre op med dig selv i hvilken grad, du går op i kvalitet og pris.