husejernes.dk

IKEA Malm hack: sådan upcycle et Malm natbord

Takket være dets enkle og strømlinede design er Malm natbordet et af IKEAs mest populære og alsidige produkter. Det er også en af de mest “hackede” varer i deres sortiment, hvor flere og flere dekoratører bliver kreative med skæve budget DIY-hacks, der giver stykket et helt nyt, personligt look. Læs videre for at finde ud af alt, hvad du har brug for at vide om IKEA Malm-møbler, og se et sjovt eksempel fra vores community, som forvandler deres Malm natbord med en slikk maling.

Kan du upcycle IKEA Malm-møbler?
Vil du give dit rum et frisk udseende uden store investeringer? Upcycling af dine møbler er en af de mest overkommelige og effektive måder at gøre det på. IKEA Malm møbler har et enkelt, strømlinet design, der giver det perfekte blanke lærred, hvor du kan være kreativ og sætte dit personlige præg på. Det kan ikke kun spare dig for udgifterne til at skulle anskaffe nye møbler, men du får også et forfrisket stykke, der er helt unikt. Og det er godt for miljøet. Ikke en gør-det-selv-ekspert? Bare rolig, når du først har genoplivet ét stykke, vil du hurtigt indse, at du ikke behøver at være en professionel for at upcycle med effekt.

Kan du male IKEA Malm-møbler? Ja, det kan du! Faktisk er maling af IKEA Malm-møbler en fantastisk måde at give dem et nyt liv. Maling af træmøbler kan få ældre stykker til at se nyere ud og også hjælpe dem med at matche en ny indretning. Hvis du maler over et malm stykke af hvidbejdset egetræsfiner, skal du bare sørge for at slibe og påføre en primer, inden du går i gang. Primer ved at påføre en tågecoat af 70% maling og 30% vand. Når du har påført primeren, skal du lade tørre før maling.

Den gode nyhed er, hvis dine Malm-møbler allerede er malet, kan du springe over primertrinnet.

Få inspireret af dette IKEA Malm sengebordshack
Vi er heldige at have så mange kreative medlemmer, der inspirerer os i vores helt eget Lick-fællesskab. @anotherfknflat fra vores community gav os endda en fuldstændig oversigt over de trin, de tog for at lave et IKEA Malm natbordshack. Lær mere om de trin, de tog for at upcycle deres natbord og bliv inspireret af dette IKEA malm-hack.

Hvad du skal bruge for at upcycle dit IKEA Malm natbord
Gør først alt dit værktøj klar:

 • Slik maling
 • IKEA Malm enhed eller ethvert natbord
 • x4 Stripwood (28 mm x 4 mm x 2,4 m) ) (du kan få dette fra Wickes)
 • Hvid multi-overflade primer
 • Sandpapir eller slibeklods
 • Trælim
 • Træfarve (valgfrit)

IKEA Malm sengebord hack: gør-det-selv-trin

Følg de gør-det-selv-trin, som @anotherfknflat tog:

 1. Start med slibning. Fjern skuffer og slib overfladerne/skuffekanterne let ned med let sandpapir.
 2. Slip for støv. Tør af med en tør klud for at fjerne støv fra sandpapiret.
 3. Forbered med primer. Brug en hvid flerfladegrunder til at male hele enheden på de sektioner, som vil være synlige. Du kan også male indvendigt, hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendigt.
 4. Vent til primeren tørrer. Tjek primeren for at se, hvor lang tid tørreprocessen er (vi ventede 2 timer før påføring af maling).
 5. Begynd at få den farve på. Brug den valgte Lick-farve og en lille malerrulle til at male dit første lag over hele enheden.
 6. Lad det tørre før det andet lag. Vent, indtil det er tørt, og påfør derefter endnu et lag maling.
 7. Mål og skær strimlen. Begynd med skuffefronterne, mål bredden og skær x2 stripwood ned i den givne længde. Husk, at skuffefronten har en anden størrelse end toppen af enheden.
 8. Valgfrit trin: Du kan enten beholde træet, som det er, eller farve træet til en anden tone. Hvis du vælger at farve træet, så dup en klud med farvestoffet hver gang, gnid det ind i træet og lad det tørre (vi gav dem to lag).
 9. Klæb træpanelerne på. Brug trælim til at tegne en streg på tværs af bagsiden af hvert træpanel og placer det på plads. Hold på plads med en smule kraft i omkring 20 sekunder for at sikre, at de sidder godt fast.
 10. Gentag de sidste 3 trin for toppen af enheden. Og et voila, du har din helt egen upcyclede Ikea Malm-enhed.

Du kan bruge de samme trin til enhver størrelse enhed og enhver størrelse stripwood. Bare husk, hvor meget stripwood du kan få brug for, og sørg for at stripwood ikke er for stort/tungt til at trælimen kan holde uden at bruge søm.